Håll ditt hår fräscht!

Träning har blivit en stor del av vardagen för många och en stor trend skulle man nästan kunna säga. Allt från LCHF-livsstilar, Instagramflöden med hälsosam mat och träningsinspiration till Fitnessfighten rullar runt på våra flöden dagarna i ända, och nog är det väl ändå en ganska bra trend som startat? Men med träning kommer även en annan faktor inom hälsa, att hålla sig fräsch. För hur mysigt är det med svettdoft i skolan eller på jobbet? Inte direkt! Detta har hamnat i att man nästan duschar dagligen och därmed även håret.

Man behöver inte träna för att duscha håret dagligen heller, många idag har det som en rutin att man ställer sig i duschen på morgonen för att vakna, eller för att håret ska bli sådär nyduschat härligt. I och med dessa duschar så tar vi tyvärr bort det skyddande lagret som håret skapar, detta gör att håret snabbt blir att kännas fett och att det tappar lite av sin struktur. Känner du igen dig? Det gör nog de flesta idag som inser att de förut kunde låta håret vara i flera dagar utan att det gjorde någon större skillnad, men idag nästan får fett hår under dagens gång.

Lösningen på problemet är att sluta duscha! Okej, inte helt och hållet såklart, men gör ett längre uppehåll och börja trappa ned. Ta duschen varannan dag istället för varje, och gå sedan ned till var tredje dag som är mer normalt och anpassat för håret. Den första tiden kommer kanske kännas som att du är jättefet i håret, men detta gör att håret hinner bygga upp ett skyddande lager som när du inte duschar bort det med schampo och balsam allt för ofta blir starkare och till slut kan hålla borta det feta mycket bättre. Har du en ledig dag från jobbet, en tom helg eller kanske semester? Försök då undvika att duscha och fixa allt för mycket med håret, du kommer snabbt att märka skillnad i hårets kvalitet!

Skriv en kommentar