Hur du fönar ditt löshår

Det finns många olika sätt att föna ett hår på, och när du har löshår så bör du tänka lite extra för att göra det rätt från början. Många avråder från att föna i huvudtaget, och menar att man istället ska låta håret självtorka. Ni som har tjockt hår vet dock hur lång tid detta kan ta, och för att slippa vänta i timmar för att få ett torrt hår finns det såklart vägar att gå för att på bästa sätt undgå slitage på ditt hår och löshår.

För att få den riktigt snygga volymen och svallet med lite lockar rekommenderar vi att du använder dig av en hårfön som har ett munstycke som du kan rikta, samt en rundborste. Börja med att duscha håret med schampo och balsam, var noga med att skölja ur allting för att inte lämna några rester, tänk också på att inte vända huvudet upp och ned eller gnugga håret när du duschar. När du duschat klart torkar du håret försiktigt med en handduk, rufsa inte runt håret.

Spraya gärna på ett värmeskydd för att undvika skador på håret innan du börjar att föna. I videon nedan får du se hur du gör för att få det där riktiga hollywood-svallet som alla pratar om, och med tålamod så kommer du snart ha det du med. Några viktiga saker att tänka på inför den här frisyren är:

1. Blås igenom håret så att det är ca 70% torrt innan du startar med rundborsten. Om du direkt börjar nöta på håret med rundborsten kommer du få hålla på i en mindre evighet.
2. Ta små hårtestar i taget så får du mer hållbara lockar och det går fortare i längden.
3. Om du har en ”kall”-funktion på din hårfön så kan du blåsa med denna precis innan du släpper ut håret från borsten, kylan gör att lockarna fixeras mer.
4. Använd lätta produkter som inte tynger ned och som är lätta att borsta ur.

Hoppas att du får till hårsvallet, för sedan när du fått in tekniken kommer detta gå på en handvändning och du kommer varje dag kunna stoltsera med ditt vackra hår!
Och lägg märke till att tjejen i videon har löshår, så nu finns det ingenting att skylla på varför du inte skulle kunna åstadkomma samma resultat!

1 st kommentar till “Hur du fönar ditt löshår”:
  1. Ann skrev kl. 09:33, tisdag:

    Hej söker löshår med klämma eller gummisnodd med färgen grått vi äldre har svårt med att piffa till oss att färga är ingen lösning då det gråa håret inte är direkt mottaglig för färg håret blir inte allt försällan randigt, hjälp oss gamlingar !!!!! Vi vill också fixa till oss.
    Förslag vart man kan vända sig?

Skriv en kommentar