Så vårdar du ditt löshår

Den som drömmer om långt hår behöver inte längre vänta på att det riktiga håret ska växa ut. Många väljer idag löshår som alternativ, men för att löshåret ska behålla form och glans kräver det skötsel.

Vill man inte behöva sköta sitt hår dagligen kan man välja temporära lösningar, som clip-ons. Den som gör en permanent hårförläning som ska hålla i flera månader bör tänka på att håret kommer att kräva ungefär tre gånger så mycket skötsel som det vanliga håret.

Här listar vi några tips och saker som är bra att tänka på när man ska sköta sitt löshår.

Den dagliga skötseln

För att håret ska hålla längre är det viktigt att borsta det ofta, och reda ut eventuella tovor. Man bör använda en mjuk borste för att inte slita på håret. Det finns speciella borstar anpassade för löshår.

Att fläta håret minskar risken för slitage. Man ska därför alltid sova med flätat hår, och gärna fläta håret när man till exempel tränar.

Borsta aldrig håret när det är blött. Se till att reda ut håret innan tvätt. Undvik att bada i havs- och klorvatten.

Den veckovisa skötseln

Minst en gång i veckan kan man lägga lite extra tid på håret, för att det ska hålla längre. Börja med att borsta håret noga, först med en borste och sedan med en kam. Gå igenom håret och red ut tovor.

Tvätta håret med ett vårdande schampo, och låt balsamet verka en stund. Använd gärna hårinpackning.

Låt håret torka och använd sedan plattång och kam för att platta hela håret. Värmestyling får dock endast användas på äkta mänskligt hår!

Övrig skötsel

  • Vänta 48 timmar innan du tvättar håret efter isättning av löshår.
  • Färgning och blekning rekommenderas inte för löshår.
  • Efterhand kan man behöva fräscha upp håret genom att byta ut slitna delar.
  • Använd rekommenderade produkter när du ska ta bort håret, för att minska slitaget på ditt egna hår.

Skriv en kommentar